Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție László Mátyás, la Galleria 28 din Timișoara
lászló mátyás expo

Expoziție László Mátyás, la Galleria 28 din Timișoara

Lucrări semnate de artistul László Mátyás vor fi prezentate la Galleria 28 din Timișoara în perioada 6 februarie – 2 martie.

Expoziția este curatoriată de istoricul de artă Maria Pașc, care explică: „Monadele lui László Mátyás. S-ar putea crede că felul excepțional prin care o lucrare de artă sau piesă muzicală intră în lume ar fi strâns legat de biografia pictorului sau a compozitorului, de preocupările sale. Mai ales când avem de-a face cu un artist a cărui operă e construită de la temelie, de la suport (hârtie manuală).
László Mátyás se îngrijește să construiască suportul a cărui menire este să facă astfel încât personajele sale să intre în lume. Artistul nu se limitează la stăpânirea poveștii revărsate pe suprafață, el o zidește. El este făuritor de universuri. Personajele sale devin monade pe care artistul le așază în cea mai bună lume cu putință. În limba greacă, «monas» înseamnă «unitate, ceea ce este unu»”.

Expoziția poate fi vizitată de luni până sâmbătă. Programarea pentru vizitare se face la numărul de telefon (0)722 503 028 sau pe e-mail, galleria28@gmail.com.