Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție Magritte la Musee de l’Orangerie, Paris

Expoziție Magritte la Musee de l’Orangerie, Paris

Peste 5 zile se încheie expoziția blockbuster “ Magritte/Renoir. Le Surréalisme en plein soleil” de la Musée de l’Orangerie la Paris (20 iulie).

Beneficiind de o nuanțată cercetare și exegeză muzeografică, acest capitol cvasi necunoscut din cariera lui Magritte – influențat  direct, declarat, de pânzele solare ale lui Renoir- face obiectul inedit al expoziției de la Paris.

Printr-o înșiruire de lucrări splendide, aparținând ambilor maeștrii ai picturii universale, esențialmente diferiți, expunerea etalează influențele și rezultatele din “perioada sa Renoir” cum însuși Magritte și-o denumește. O perioadă aparte: pozitivă, colorată, strălucitoare și hedonistă.

Entuziast de propriul său demers, care a durat câțiva ani, Magritte îi propune în 1947 în scris lui Andre Breton un “Manifeste pour un Surréalisme en plein soleil” care, rejectat de Breton, ar fi condus se pare la abandonul de către Magritte a acestui “demers colorat” atât de diferit de stilul său binecunoscut.

 

Citiţi integral: https://www.musee-orangerie.fr/fr/evenement/magritte-renoir-le-surrealisme-en-plein-soleil