Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziții noi ale UAP – Pictură, sculptură și fotografie
evenimente uap

Expoziții noi ale UAP – Pictură, sculptură și fotografie

Expoziții ale unor membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România vor fi vernisate în perioada 31 mai – 4 iunie în Tulcea, Târgu Mureș, Târgu Jiu, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Sibiu și Pitești.

Salon de grafică și desen

Galeriile de Artă UAP Tulcea vor găzdui, începând cu 31 mai, ora 18:00, expoziția Salonul de Grafică și Desen „Viorel Poiată”.

Participă: Cicerone Ciobanu, Adrian Pal, Adrian Pal Jr., Irina Pal, Emil Fronescu, Grigore Carată, Elena Orbocea, Mioara Mitu, Alina Mihailov, Elida Butuc, Vera Iorgulescu-Luchian, Silvia Luchian, Doru Luchian, Irina Oancea, Veronica Oancea, Traian Oancea, Claudia Pahom-Grigore, Zoița Panciu, Gheorghe Neață, Elena Martinov. Invitați sunt Andreea Matache, Zuzu Răzvan Caratănase, Ovidiu Felipov și Răzvan Dragoș.

Galeria Art Nouveau din Târgu Mureș va găzdui, în perioada 31 mai – 15 iunie, expoziția „Insemnele luminii” a artistei Doina Righiș Ionescu. Vernisajul va avea loc la ora 17:00.

Jocul și actul artistic

Pe 1 iunie, la ora 18:00, la Galeriile Municipale de Artă din Târgu Jiu, va fi vernisată expoziția de pictură „Lucruri reale” a artistului Costel Dobrițescu. Evenimentul este organizat de Filiala Târgu Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Expoziția va fi deschisă publicului până pe 14 iunie 2023.

La Galeria Arta din Craiova, în perioada 1-14 iunie, va fi deschisă expoziția „LudicArt”, organizată de Uniunea Artiștilor Plastici din România- Filiala Craiova. Evenimentul își propune să acorde un loc special relației dintre joc și actul artistic. Pornind de la premisa că jocul poate deveni o strategie de creație, lucrările prezente în galerie vor reda ideea de joc gândită ca o cale de regăsire a inocenței în raport cu propria practică.

Noi tendințe în fotografie

Filiala Vâlcea a UAP organizează pe 2 iunie două evenimente: de la ora 18:00, în Galeriile Cozia Pasaj din Râmnicu Vâlcea, va fi inaugurată expoziția de pictură „Floare de nu mă uita” a artistei Daniela Nițulescu, curatoriată de Gheorghe Dican. Lucrările se vor afla pe simeze până pe 29 iunie.

La Galeria ARTEX din Râmnicu Vâlcea va avea loc, de la ora 18:30, vernisajul expoziției de sculptură „Spațiu interior” a artistului George Dragomir. Curator este tot Gheorghe Dican.

În spațiul Galeriei UAP Sibiu, fotografii Ovidiu Matiu, Tudor Troancă, Oscar Iustin, Gina Ștef, Rareș Helici, Alexandru Moga, Daniel Bălțat, Dan Tarcea, Dan Șușa, Adrian Bugariu, Sigrid Cîrjan, Alex Lupașcu, Carol Hruby, Radu Poșa, Alpár Takács, Louis Guermond și artistul plastic Florin Viorel prezintă tendințele fotografiei contemporane și modul de interacțiune a acestora cu alte medii plastice, într-o formulă aparte – un proiect expozițional materializat cu scopul de a coagula un grup de inițiativă pentru promovarea fotografiei de artă. Vernisajul expoziției intitulate „IMG_001.jpg” programat pentru 2 iunie, de la ora 17:00.

Pe 3 iunie, la ora 14:00, va avea loc la Sinagoga din Pitești, vernisajul expoziției de pictură, obiect și instalație „Cronos”, semnată de Ana Roșoga și Marius Cristea. Numitor comun al proiectului propus de cei doi artiști este timpul. Expoziția va fi deschisă până pe 3 iulie 2023. Curator este Mihai Plămădeală.

UAP a mai anunțat că, în perioada 2 – 11 iunie, va avea loc în Delta Dunării ediția a treia a Taberei de Creație de la Maliuc – „Vulturul 23”. Vor participa artiștii Brîndușa Bontea, Elida Veronica Buftei, Sanda Buțiu, Elena Gabriela Drăghici, Ion Drăghici, Daniela Iacoblev Barău, Nicolae Mara, Veronica Oancea, Traian Oancea, Ioan Oratrie, Cornelia Savescu și Dinu Savescu și criticul de artă Adrian Silvan Ionescu.