Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziții, spectacole și intervenții artistice, în programul promenadei urbane „Străzi deschise – București”
strazi deschise

Expoziții, spectacole și intervenții artistice, în programul promenadei urbane „Străzi deschise – București”

Expoziții, spectacole și intervenții artistice fac parte din programul promenadei urbane „Străzi deschise – București”, care se va desfășura în perioada 30 aprilie – 16 octombrie.

Evenimentul are loc în weekend-urile din această peerioadă și presupune instaurarea temporară a cinci zone pietonale în zona centrală a orașului – Calea Victoriei și străzile adiacente, Piața George Enescu, Piața Universității, Bulevardul Unirii și Șoseaua Kiseleff, cu propunerea de extindere a zonelor pietonale şi în afara centrului oraşului, pe mai multe străzi din cele şase sectoare ale Capitalei.

Conceput ca un experiment urban în contextul pandemiei, „Străzi deschise” are ca scop reconectarea afectivă a bucureştenilor cu oraşul în care locuiesc şi redescoperirea plăcerii de a-şi petrece timpul în spaţiul public, dar și revitalizarea unor artere principale ale orașului.

Programul ediţiei include activităţi culturale – concerte, proiecte participative, performance-uri de dans contemporan, intervenţii artistice, spectacole de teatru -, activităţi sportive şi educaţionale pregătite de mai multe instituţii culturale ale oraşului, dar și de operatori culturali privați și antreprenori HoReCa din Bucureşti.

Traseele evenimentelor proiectului

Evenimentele sunt grupate pe traseele pietonale:

Zona 1 – Palatul CEC – Muzeul  de Istorie al României  // Teatru;

Zona 2 – Teatrul Odeon – Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” // Teatru, Muzică;

Zona 3 – Magazinul Muzica // Literatură, Proiecte participative;

Zona 4 – Biserica Kretzulescu // Muzică, Dans;

Zona 5 – Muzeul Național de Artă al României // Arte vizuale;

Zona 6 – Piața „George Enescu” // Activități pentru copii;

Zona 7 – Hotel Radisson // Teatru;

Zona 8 – Hotel Golden Tulip // Arte vizuale;

Zona 9 – Şoseaua Kiseleff // Sport & agrement, Arte vizuale.

Primul weekend

Zonele care devin pietonale în weekend-ul 30 aprilie – 1 mai 2022 la „Străzi deschise”, în intervalul orar 9.00 – 22.00, sunt:

Şoseaua Kiseleff, între strada Arhitect Ion Mincu şi strada Monetăriei;

Calea Victoriei, între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei;

Bulevardul Unirii, între Splaiul Independenţei şi Bulevardul Dimitrie Cantemir, respectiv între Bulevardul Dimitrie Cantemir şi Bulevardul Mircea Vodă (sensul spre Piaţa Alba Iulia).

Din program fac parte spectacole de teatru în aer liber (Teatrul Masca, Teatrul de Revistă Constantin Tănase), spectacole și activități pentru copii (Teatrul Ion Creangă, Opera Comică pentru copii), expoziţii (creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție a Municipiului București) și activități sportive (Proedus – Centrul  de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București).

În paralel, în Piața Universității începe ampla expoziție de fotografie „World Press Photo Romania”, care va putea fi vizitată în perioada 1 mai – 4 iunie 2022, iar la Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului București sunt deschise trei expoziţii, care își așteaptă vizitatorii în intervalul orar 10:00 – 17:30.

Programul complet al primului weekend „Străzi deschise” este disponibil pe pmb.ro, arcub.ro, creart.ro, proedus.ro.