Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial.ro  /  Artǎ   /  Familia regală britanică deține cea mai mare colecție privată de artă din lume
massacre of innocents

Familia regală britanică deține cea mai mare colecție privată de artă din lume

Regina Elizabeth II, împreună cu restul familiei regale britanice, a fost un colectionar de artă prolific. Familia regală britanică deține cea mai mare colecție privată de artă din lume, cunoscută sub numele de Royal Collection Trust.

Compusă din peste 1 milion de obiecte, colecția este răspândită în mai mult de zece reședințe regale, dintre care unele sunt deschise publicului.

Regina Elizabeth II, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, a murit pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani. În timpul domniei ei record, de 70 de ani, ea a condus țara după cel de-al Doilea Război Mondial, printr-un divorț amar de Uniunea Europeană și, cel mai recent, criza Covid-19. Ea a devenit nu doar un simbol, ci și un lider de încredere în vremuri incerte.

În 2013, Elizabeth Fullerton a revizuit expoziția „In Fine Style: The Art of Tudor and Stuart Fashion” de la Queen’s Gallery din Palatul Buckingham. Expoziția a combinat 60 de picturi notabile cu articole vestimentare purtate de regalități și curteni în aceeași perioadă.

Unele dintre cele mai importante opere de artă din Royal Collection Trust sunt:

Artemisia Gentileschi: „An Allegory of Peace and the Arts”, 1635-38, ulei pe pânză, Marlborough House, Londra.

Pieter Bruegel the Elder: „Massacre of the Innocents”, 1565-67, ulei pe panou.

Michelangelo Buonarroti: „Archers shooting at a herm”, circa 1530, cretă roșie pe hârtie.

rembrandt

Rembrandt van Rijn: „Christ and St Mary Magdalen at the Tomb” , 1638, ulei pe panou.

Nicolas Poussin: „Triumph of Pan”, circa 1635, stilou și cerneală, cretă neagră.

Leonardo da Vinci: „Superficial anatomy of the shoulder and neck (recto)”, circa  1510, stilou și cerneală, cretă neagră pe hârtie.

Rembrandt van Rijn:„The Shipbuilder and His Wife”, 1633, pictură în ulei.

Citiți și Tabloul preferat al reginei Elizabeth II