Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Festivalul multidisciplinar Unfinished, în toamnă, la București – Ateliere, instalații de artă și performance
festival unfinished

Festivalul multidisciplinar Unfinished, în toamnă, la București – Ateliere, instalații de artă și performance

Cea de-a șaptea ediție a festivalului multidisciplinar Unfinished va avea loc în perioada 29 septembrie – 2 octombrie 2022, atât online, pe platforma proprie Sessions, cât și offline, în spațiile satelitare Casei Universitarilor, dar și în mai multe puncte centrale din București.

Cu o comunitate din peste 71 de țări, Unfinished va însemna patru zile de workshop-uri, performance-uri, conversații, instalații de artă și experiențe, reunite sub tema „off-center”, cu rolul de a explora forme ale unui viitor descentralizat.

Cristian Movilă, fondatorul Unfinished, consideră că „acum este cel mai bun moment să chestionăm infrastructura din care facem parte”.

„În ultima vreme, se discută mult despre descentralizarea internetului/ web3 și a economiei, însă vrem să adresăm conceptul de off-center într-un sens mult mai larg. Cum ar arăta descentralizarea geografică, culturală, economică? Dar descentralizarea în media, în știință, în sănătate? De fapt în toate aspectele vieții. Avem multe idei, multe sisteme de experimentat, dar și multe întrebări și incertitudini și vrem ca în cele patru zile de festival să ne răspundem la o parte dintre ele și să expunem cât mai multe perspective”, transmite el într-un comunicat.

Capucine Gros, directorul artistic al festivalului, spune: „În cei doi ani cu restricții am învățat enorm de multe lucruri despre online, iar anul acesta este pentru prima dată când putem combina cu adevărat cele două experiențe. Cred că va fi primul eveniment hibrid în adevăratul sens al cuvântului”.

Unica modalitate de a intra în Unfinished este completarea unei aplicații, în care cei interesați trebuie să povestească despre ei, despre valorile și motivația lor și despre ce aduc în festival cu prezența lor. Sesiunea de înscrieri se va deschide la finalul lunii iulie, pe site-ul www.unfinished.ro și vor fi acceptați 3.141 participanți fizic și 13.000 online.

UNFINISHED

Desfășurat sub înaltul patronaj al Parlamentului European, Unfinished este primul festival multidisciplinar din România și a fost creat de Fundația Eidos ca o experiență în continuă evoluție.

Din 2016 și până acum, Unfinished a avut peste 250 de invitați, printre care co-fondatorul Pixar, Alvy Ray Smith, Virgil Abloh, care a fost director artistic pentru linia masculină Louis Vuitton, artista Marina Abramovic, muzicianul Nicolas Jaar și Esther Perel, cel mai cunoscut psihoterapeut specialist în relaţii de cuplu.