Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Fetișismul din perspectiva artistelor, la Londra
maayan sophia weisstub glass of milk edition of 6 2023. mama fetish 2022. © image courtesy of mama and the artist

Fetișismul din perspectiva artistelor, la Londra

O expoziție de grup care explorează fetișismul, organizată de MAMA – nouă platformă cu sediul la Londra dedicată reprezentării artistelor -, va fi deschisă weekendul acesta în capitala britanică.

Expoziția revendică noțiunea de „fetiș” din umbra sexualității masculine, susținând dorința sexuală feminină în formele sale multiple.

„Fetish” se bazează în mare măsură pe moștenirea contemporană a tiparelor suprarealiste, a căror fascinație continuă – observată și la Bienala de la Veneția de anul trecut -, sugerează că există ceva nu numai încă relevant în legătură cu ele, ci, mai ales, ceva profund necesar.

basia bieniek artichoke 2022. mama fetish 2022. © image courtesy of mama and the artist

Basia Bieniek – „Artichoke” 2022 © MAMA & artista

În emblematicul său „Manifest suprarealist”, André Breton a observat că „experiența noastră este din ce în ce mai circumscrisă. Ea se plimbă înainte și înapoi într-o cușcă din care este din ce în ce mai greu să iasă”.

Fetișul propune o realitate subversivă, o realitate atentă la impactul emoțional și psihologic al artefactelor obișnuite și al experiențelor cotidiene. Reformulând obiecte, situații și sentimente prin umor sau ironie, oferindu-le noi semnificații în contexte noi, expoziția atrage atenția asupra deliciilor fetișiste și multisenzoriale ale mâncării, țesăturilor și cărnii.

caroline wong watermelon 2022. mama fetish 2022. © image courtesy of mama and the artist

Caroline Wong – „Watermelon” 2022 © MAMA & artista

Vor expune 11 artiste: Ingrid Berthon-Moine, Basia Bieniek, Monika Chlebek, Janet Currier, Simone Haack, Jane Hoodless, Serpil Mavi Üstün, Lorena Prain, Florence Reekie, Maayan Sophia Weisstub și Caroline Wong.

Expoziția de grup „Fetish” va putea fi vizitată între 3 și 5 februarie la galeria Greatorex Street.

Imagine principală: Maayan Sophia Weisstub – Glass of Milk edition of 6, 2023 © MAMA & artista