Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Fiica lui Picasso, noul administrator al patrimoniului artistului
picasso, femme dans un rocking chair, christies

Fiica lui Picasso, noul administrator al patrimoniului artistului

Paloma Ruiz-Picasso a fost numită administrator al patrimoniului defunctului său tată, Pablo Picasso, înlocuindu-l pe fratele ei Claude, care a fost administrator începând din 1989 și care a decis să se retragă în urma decesului mamei lor, artista franceză Françoise Gilot, în luna iunie.

Ruiz-Picasso, în vârstă de 74 de ani, este femeie de afaceri, creatoare de parfumuri, accesorii și bijuterii.

Picasso Estate gestionează operele deținute de Claude Picasso și Paloma Ruiz-Picasso, de răposata sa fiică Maya Widmaier Picasso (fiica lui Marie-Thérèse Walter) și de doi dintre nepoții lui, Marina și Bernard Ruiz-Picasso.

Organizația deține monopolul asupra drepturilor de autor, a mărcilor comerciale și a drepturilor de reproducere a operelor lui Picasso. Are autoritatea de a emite certificate de autentificare și de a lupta împotriva falsurilor.

„Acești cinci moștenitori au o formă de co-proprietate (proprietatea constând în principal în drepturile de proprietate intelectuală atașate operei și numelui lui Pablo Picasso)”, se arată pe site-ul organizației.

Pablo Picasso a fost în ultimii ani subiectul unor expoziții importante și al unor analize, iar 50 de ani de la moartea lui vor fi marcați și la București anul acesta prin expoziția „Efectul Picasso”, la Muzeul de Artă Recentă, începând cu 27 septembrie.