Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Finisajul expoziției „Semnal vs. Zgomot” de Lucian Hrisav, la The H Gallery
lucian hrisav semnal vs zgomot

Finisajul expoziției „Semnal vs. Zgomot” de Lucian Hrisav, la The H Gallery

Finisajul expoziției „Semnal vs. Zgomot” de Lucian Hrisav are loc joi, 11 august, la The H Gallery din Calea Victoriei 109, de la ora 19.00.

Lucian Hrisav a fost primul artist care a expus la The H Gallery.

Cele zece lucrări ale lui, realizate în spray și prezentate sub numele „Semnal vs zgomot”, au fost  caracterizate de Dan Popescu, curator și proprietarul galeriei H’art, drept „un sfumato contemporan”.

„…Observăm o asumare clară a unor date contemporane care ne-au artificializat și mai tare viața și experiența imaginii. Lucian face în continuare pictură pe pânză în cheie old school. Dar mijloacele și abordarea țin cont de noua lume a digitalului. Folosește spray și nu pensula și e extrem de conștient că lucrările vor fi văzute/ prezentate pe mijloace digitale. Cu toate acestea reușește să umanizeze efectul pictural, imaginile blurate sunt o prezentare foarte directă a felului cum amintirile se produc. Cu toții știm că o amintire prea clară nu are și putere sentimentală. Pe măsură ce evocarea ne doare mai tare, ea se înfășoară într-o ceață difuză, un blur care potențează nostalgia. Acest efect se hrănește din aceeași idee că descrierea exhaustivă a unui fenomen nu face decît să-l anihileze. Or în artă miza este să prezinți prin vizual o realitate a sufletului. Asta e ținta expoziției de față, să prezinți imaginea sușă, acea apariție care face tranziția de la zgomot la semnal. E imaginea vieții, a bolboroselii ei neclare dar vii. Suntem noi pe dinăuntru văzuți din afară”, spune Dan Popescu.

Credit foto: The H Gallery