Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Forma apei” în ceramică, la Galateea Contemporary Art
forma apei, iulian virtopeanu

„Forma apei” în ceramică, la Galateea Contemporary Art

Expoziția „Forma apei”, cu lucrări de ceramică de Iulian Vîrtopeanu, va fi vernisată la Galateea Contemporary Art în 3 aprilie, de la ora 18:00.

„Originea vieții pleacă din apă. Apa este o verigă principală a vieții primordiale și a vieții prezente. Ea izvorește din adâncurile pământului, se revarsă în marea cea mare a planetei, se evaporă și se îmbogățește cu lumina și căldura soarelui, pentru ca să condenseze sub forma norilor și să cadă înapoi pe pământ sub forma stropilor de apă și a fulgilor de nea. Este liantul ecosistemului planetar și al vieții. Masaru Emoto, un om de știință japonez, a cercetat apa și a demonstrat că ea are conștiință, memorie și conștiență, este într-un permanent dialog energetic cu forma pe care o îmbracă pe interior, cu sunetul și spiritul acesteia.

Lucrările mele sunt expresia unei viziuni poetice personale de natură vizuală, prin care am încercat să aduc un omagiu acestui atribut al vieții numit Apă”, spune Iulian Vîrtopeanu.

Expoziția va putea fi vizitată până în 28 aprilie, lunea, miercurea și vinerea, de la ora 16:00 la 20:00, și martea și joia, de la 12:00 la 16:00.