Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Fotografii de Alfred Schupler, expuse în scop umanitar la Galateca

Fotografii de Alfred Schupler, expuse în scop umanitar la Galateca

O sută de fotografii realizate de Alfred Schupler sunt expuse până pe 8 aprilie la galeria bucureșteană Galateca sub numele „Document”.

Curatoarea expoziției este Anca Boeriu.

Proiectul are scop umanitar, pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina, și continuă seria de evenimente pro-bono pe care galeria le organizează cu acest scop.

„Prezența lui Alfred Schupler în Galateca este o mărturie, un document al întâlnirii acestuia cu războiul. Fotografiile par, din depărtare, peisaje ale unei liniștite zi de toamnă târzie, dar, încet, încet te aproprii și descoperi fragmente ale unei lumi distruse, dramatice imagini de neînțeles pentru secolul nostru… În acest univers pustiit, în absența siluetei umane simți prezența celor care au plecat, au fugit în ultimul moment, îi urmărești cu gândul printre fragmente de case, de străzi, de orașe distruse. Alfred vorbeste despre valori care păreau de neatins în normalitatea lor, despre dreptul la viață, dreptul la familie, dreptul la copii, dreptul la bunici, dreptul la părinți, dreptul la prieteni, dreptul la casă, dreptul la vecini, dreptul la… ”, spune Anca Boeriu.

Expoziția beneficiază de o donație de 100 de fotografii din partea artistului. Exemplarele vor fi oferite doritorilor fiind sugerată o donație minimă de 50 de lei, care prin intermediul Asociației Caradja Cantacuzino va fi transformată în alimente pentru refugiați.