Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Fresce dispărute în Pompei – “readuse la viaţă”, într-o expoziţie online creată la New York University

Fresce dispărute în Pompei – “readuse la viaţă”, într-o expoziţie online creată la New York University

“Pompeii in Color” este o incursiune în lumea operelor pictate în vilele de lux din oraşul care a fost acoperit de lavă, în anul 79, era noastră, arată hyperallergic.com. Explorări arheologice ulterioare au descoperit detalii despre multe aspecte ale vieţii din Pompei iar expoziţia online organizată de NYU se apropie foarte mult de maniera în care frescele din acea perioadă erau create. În total, sunt analizate 35 de asemenea fresce, toate provenind din vile romane. În prezent, expoziţia poate fi explorată doar online, deoarece varianta fizică a acesteia a fost amânată din cauza pandemiei. Expoziţia fizică a fost concepută de Muzeul Naţional de Arheologie din Napoli.

Procese de cercetare inovatoare au fost aplicate relicvelor, pentru a-i ajuta pe cei din prezent să se conecteze la stilul de viaţă a celor din Pompei. În centrul studiului se află descoperirile din spaţiul numit generic “căminul pictorilor”. Printre obiectele dezgropate acolo se numără vase cu pigmenţi pentru pictură, instrumente dar şi urme de schele. Platforma pe care pot fi admirate operele de artă vechi de aproape două milenii este www.pompeiiincolor.com.

Credit foto: Muzeul Naţional de Arheologie din Napoli