Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Galeria Anca Poterașu, discurs artistic feminist la unul dintre cele mai importante târguri din America Latină
instalatie anetta mona chișa și lucia tkáčová

Galeria Anca Poterașu, discurs artistic feminist la unul dintre cele mai importante târguri din America Latină

Galeria Anca Poterașu din București a anunțat că va participa la Zsona Maco 2023, unul dintre cele mai importante târguri de artă contemporană din America Latină.

Va fi prezentat un dialog între artiști din generații diferite, expunând pentru prima dată împreună, duo-ul Anetta Mona Chisa (n. 1975) & Lucia Tkáčová (n. 1977) și Megan Dominescu (n. 1997).

Practicile lor sunt axate pe un discurs feminist și sunt angajate în probleme pertinente din zilele noastre legate de inegalitățile sociale, dezastrele ecologice și schimbările politice rapide.

Târgul va avea loc în perioada 8 – 12 februarie, în Ciudad de Mexico.

Instalație și tapiserii satirice

Standul reunește lucrarea-instalație „Down is the New Up” (2013), semnată de Anetta Mona Chișa și Lucia Tkáčová, și portretizările satirice în covoare textile cu cârlige ale lui Megan Dominescu despre cultura digitală.

Începând cu anul 2000, Anetta Mona Chișa și Lucia Tkáčová colaborează pentru a produce lucrări cu un umor, care sfidează stereotipurile de gen și dihotomiile represive insider-outsider ale sistemelor politice și culturale.

tapiserie megan dominescu

Megan Dominescu a creat noi tapiserii în dialog cu această instalație, într-o manieră intersecțională, conectând problemele feministe cu actuala criză climatică și discursurile politice eșuate într-o lume a globalizării, digitalizării și creșterii inegalității.

Artista în plină ascensiune aduce o rezolvare cu umor, dar și reflectând la absurditatea realităților noastre politice și sociale, subliniind empatic angoasa contemporană împărtășită colectiv, potrivit prezentării făcute de galeriști.