Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Sculptorul Valentin Soare, la Fantom Gallery Berlin
valentin soare

Sculptorul Valentin Soare, la Fantom Gallery Berlin

Expoziția „The Long Way to the Monument” a sculptorului Valentin Soare este deschisă la Fantom Gallery Berlin, unde prezintă desene și acuarele pe hârtie, până pe 10 iulie.

Valentin Soare, membru al IAA International Association of Art, a transmis: „Explorator curios, atras de natură și forme geometrice, încerc să creez o armonie perfectă între formă și concept manifestată în lucrări sculpturale geometrice monumentale și miniaturale”.

Artistul a realizat lucrări de sculptură deja emblematice în peisajul capitalei, precum proiectul „Steaua are nume” 1990, din Piața Presei Libere, curator – Ioana Ciocan, și „Degetul lui Dumnezeu”, expuse în locații precum Curtea Domnească, în cadrul evenimentului Noaptea Albă a Galeriilor #7, în Curtea Librăriei Bastilia, Piața Romană, balconul Facultății de Istorie, NAG#8 și în afara Bucureștiului, în  parcul domeniului Ghica din Ghergani. În plus, a avut expoziții personale și a participat la expoziții colective, în țară și în străinătate.

Galeria Asociației Culturale Fantom din Berlin prezintă și susține artiști internaționali, artiști și proiecte de artă din Europa avand o activitate de aproape 30 de ani. Începând cu anul 2022, Fantom Gallery organizează rezidențe in perioada verii pentru artiști români.

Vernisajul „The Long Way to the Monument” este programat pe 6 iulie, la ora 19:00. Expoziția poate fi vizitată cu programare telefonică, la +4917683154530.