Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Galerie românească, în secțiunea „Discoveries” a târgului Art Basel Hong Kong 2023
art basel hong kong

Galerie românească, în secțiunea „Discoveries” a târgului Art Basel Hong Kong 2023

Galeria Catinca Tăbăcaru din București va participa la târgul Art Basel Hong Kong 2023 în secțiunea „Discoveries”, alături de expozanți din Shanghai, Paris, Napoli, Los Angeles și Cape Town.

Art Basel Hong Kong a anunțat pentru anul viitor 171 de expozanți din 32 de țări și teritorii. Târgul va avea loc în perioada 23 – 25 martie 2023, la Kong Convention and Exhibition Centre, cu două zile de avanpremieră VIP.

Numărul participanților este cu 24% mai mare decât cel al expozanților de anul acesta, însă semnificativ mai mic față de 2019, când 240 de entități au fost prezente la târg.

Lista exponanților din 2023 a fost anunțată împreună cu o schimbare la nivelul conducerii târgului – Adeline Ooi rămâne directorul Art Basel Asia, însă Angelle Siyang-Le a devenit directorul Art Basel Hong Kong, funcție nou creată. În urmă cu o săptmână, Art Basel a anunțat un nou CEO, Noah Horowitz.

Galerii de top din lume

La ediția de anul viitor vor participa unele dintre cele mai importante galerii de artă din lume – Gagosian, Hauser & Wirth, Pace și David Zwirner -, iar în listă se regăsesc și Massimo De Carlo, Xavier Hufkens, Taka Ishii, David Kordansky Gallery, Pearl Lam Galleries, Lehmann Maupin, LGDR, Kamel Mennour, Victoria Miro, Perrotin, PKM Gallery, Thaddaeus Ropac și White Cube.

Douăzeci și una de galerii vor participa pentru prima dată la târgul din Hong Kong, iar din totalul expozanților, două treimi dețin cel puțin un spațiu de expunere în regiunea Asia-Pacific.

Galeria Catinca Tăbăcaru prezintă Terrence Musekiwa

În afara secțiunii principale, târgul are două secțiuni: „Insights”, ce cuprinde 19 expozanți centrați pe prezentarea artiștilor din Asia, și „Discoveries”, unde sunt incluse 22 de galerii emergente. Detalii despre celelalte secțiuni ale târgului – Encounters, Kabinett, Film și Conversations – urmează să fie anunțate.

terrence musekiwa, catinca tabacaru gallery

Terrence Musekiwa, Credit foto: Catinca Tabacaru Gallery

Galeria Catinca Tăbăcaru îl va prezenta în secțiunea „Discoveries” pe artistul Terrence Musekiwa, care reprezintă Zimbabwe la cea de-a 59-a ediție a Bienalei de la Veneția, ce se va încheia pe 27 noiembrie 2022.

Musekiwa a expus prima dată la Galeria Catinca Tăbăcaru în New York, în 2017. Apoi a expus în diverse locuri din lume, iar o a treia expoziție solo la galeria bucureșteană a avut loc în 2021, când a fost inclus și în a 14-a ediție Dakar Biennale.

Următorul târg Art Basel va fi deschis la finalul acestei luni, în Miami Beach, unde se vor reuni 283 de expozanți pentru a 20-a ediție.