Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Galeriile, artiștii și grupurile de artiști, invitați să se înscrie la prima ediție a MoBU – International Art Market of Bucharest
mobu open call

Galeriile, artiștii și grupurile de artiști, invitați să se înscrie la prima ediție a MoBU – International Art Market of Bucharest

Galeriile, artiștii și grupurile de artiști sunt invitați să se înscrie la prima ediție a MoBU – International Art Market of Bucharest, care va avea loc în perioada 19 – 28 mai 2023, la Romaero Băneasa.

MoBU va avea spații de expunere pe o suprafața ce depășește 22.000 de metri pătrați, în interior și în exterior.

Pot fi găzduiți peste 30 de expozanți, iar mai mult de 77.000 de vizitatori sunt așteptați la târgul de artă ce oferă o platformă pentru colecționari, galerii, curatori, artiști și jurnaliști de artă pentru a dezvolta rețele profesionale și a crea conexiuni.

MoBU își dorește să fie noul loc în care artiștii și lucrările lor să ajungă în atenția lumii artistice internaționale.

MoBU #1, fără condiții de participare

Prima ediție a MoBU nu va avea o temă specială. Singurul criteriu este calitatea lucrărilor artistice, în timp ce vor fi prezentate cele mai inovatoare arte contemporane din Europa Centrală și de Est, cuprinzând o gamă largă de media, inclusiv, dar fără a se limita la, pictură, print, fotografie, sculptură, instalații, desen, film, video, new media și artă conceptuală. Experimentarea este încurajată.

Scopul târgului este de a expune artiștii și galeriile emergente și contemporane în fața publicului tânăr și a celui experimentat deopotrivă: colecționari, instituții consacrate și emergente, colective de artiști și spații conduse de artiști, precum și pasionați de artă.

Reducerea de 20% pentru expozanți este valabilă până pe 30 martie. Nu există condiții de selecție pentru caleriile și / sau artiștii interesați. O validare a lucrărilor propuse va avea loc odată ce interesul a fost exprimat prin formularul online, iar validarea va fi făcută de echipa MoBU și consultanții săi de artă.

Participanții confirmați vor fi promovați înainte, în timpul și după târgul de artă.

MoBU este organizat de Asociația Kulterra pentru promovarea artelor, kulterra.art, și oferit de Art Fairs Service, o companie-expert specializată în montarea pereților pentru târguri de artă, licitații, muzee și galerii.