Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Ghenie, Câlția și Aftene, într-o licitație de artă contemporană a Artmark
vestigiile memoriei, ghenie, artmark

Ghenie, Câlția și Aftene, într-o licitație de artă contemporană a Artmark

Adrian Ghenie, Ștefan Câlția și Felix Aftene se regăsesc cu mai multe lucrări în licitația de artă contemporană pe care casa Artmark o organizează la București în 18 aprilie.

Cele mai mari estimări au fost stabilite pentru două lucrări ale lui Ghenie – „Vestigiile memoriei” (2000, foto principală), ulei pe carton subțire lipit pe pfl, cel mult 50.000 de euro, și „Untitled (Aripă)”, ulei pe carton de la începutul anilor 2000, cel mult 30.000 de euro.

Artistul mai e prezent în licitație cu lucrarea „Stéphane Mallarmé” (2020), print digital, estimată la 1.000 – 1.800 de euro.

„Personaje de circ” (1991), ulei pe carton, și „Zburător cu papagal” (1977), ulei pe pânză, sunt lucrările Ștefan Câlția incluse în vânzare. Prima lucrare a primit o estimare de 6.000 – 9.000 de euro, iar a doua, de 5.000 – 8.000 de euro.

zburator cu papagal, caltia, artmark

„Zburător cu papagal”, Ștefan Câlția (c) Artmark

Aceeași estimare maximă, de 8.000 de euro, au primit-o și două picturi de Felix Aftene – „Nocturnă” (2021) și „Lecția lui Prometeu” (2023), ambele acrilic pe pânză. „Spiritul Deltei”, de același artist, acuarelă cu creion și creioane colorate pe hârtie, este estimată la cel mult 800 de euro.

În licitație sunt cuprinse 183 de loturi, între care lucrări de Sorin Ilfoveanu, Georges Mazilu, Pavel Grosu, Ion Musceleanu, Marcel Guguianu, Magdalena Rădulescu, Dorin Coltofeanu, Virgiliu Parghel și Harry Guttman.