Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Ghenie, Câlția și Baba conduc o licitație de artă postbelică și contemporană a Artmark
adrian ghenie, 2002, artmark

Ghenie, Câlția și Baba conduc o licitație de artă postbelică și contemporană a Artmark

Lucrări de Adrian Ghenie, Ștefan Câlția și Corneliu Baba au primit cele mai mari estimări în licitația de artă postbelică și contemporană pe care Artmark o va organiza la București pe 14 noiembrie.

Vânzarea cuprinde 186 de loturi, între care o selecție de șapte lucrări Alexandru Ciucurencu – desene și pictură, estimate între 300 de euro și 18.000 de euro.

Un ulei pe carton fără titlu pictat în 2002 de Adrian Ghenie are o valoare estimată între 30.000 și 50.000 de euro. Aceeași a fost considerată și pentru lucrarea „Icar” (2022) a lui Ștefan Câlția, care e prezent în licitație cu trei lucrări.

„Omul cu lingură” (1979), de Corneliu Baba, este scos la vânzare cu o estimare cuprinsă între 15.000 și 25.000 de euro, la fel și o altă lucrare a lui, „Veneția” (1958 – 1968). Alte cinci lucrări, desene și schițe, ce îi poartă numele sunt incluse în licitație.

Vor fi scoase la vânzare și opere semnate Felix Aftene, Sabin Bălașa, Horia Bernea, Constantin Piliuță și Geta Brătescu.

Fotografie: „Untitled” (2002), de Adrian Ghenie (c) Artmark