Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Ghidaje şi vizite gratuite, la Muzeul Naţional de Artă al României, cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului
mnar, afiş, ghidaje gratuite, curatorial

Ghidaje şi vizite gratuite, la Muzeul Naţional de Artă al României, cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului

Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR) găzduiește, pe 10 septembrie, de Zilele Europene ale Patrimoniului şi de Ziua Națională a Cinematografiei, un program special care cuprinde, pe lângă ghidaje și vizite gratuite, o avanpremieră a filmului „Paradisul Naivilor”, de Copel Moscu.

Ediția de anul acesta a Zilelor Europene ale Patrimoniului are ca temă centrală „Împreună, în simbioză cu patrimoniul cultural”. Pentru a celebra această zi în care muzeele au ca demers comun invitarea publicului pentru o mai bună cunoaștere a patrimoniului, Muzeul Național de Artă al României oferă vizitatorilor atât acces gratuit în Sala Tronului, Scara Voievozilor și Sufrageria Regală, cât și o serie de ghidaje gratuite în aceste spații istorice de la orele 11:00, 14:00 și 16:30.

În  aceeaşi zi, în Sala Auditorium a MNAR, de la ora 19:00, va avea loc proiecția în avanpremieră a filmului documentar „Paradisul Naivilor”, de Copel Moscu.

Documentarul descoperă universuri neașteptate care se deschid către pictura naivă, pictura de icoane, sculptură şi spiritualitate.