Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Going to the Match”, care a stabilit record de licitație pentru LS Lowry, expus din nou
ls lowry, going to the match

„Going to the Match”, care a stabilit record de licitație pentru LS Lowry, expus din nou

Tabloul „Going to the Match”, care a stabilit recordul de licitație pentru pictorul englez LS Lowry, a fost expus din nou în Salford.

Centrul de artă Lowry (Lowry Art Centre) a cumpărat „Going to the Match”, luna trecută, după ce Players Foundation a fost nevoită să vândă lucrarea din 1953.

Pictura a stabilit un record pentru artist, după ce a fost vândută, pe 19 octombrie, la Christie’s Londra, pentru suma de 7,8 milioane de lire sterline.

Descrisă drept „capodoperă emblematică”, lucrarea a fost scoasă la vânzare în scop caritabil. Banii obținuți au fost donați unei fundații care sprijină fotbaliștii profesioniști.

Going to the Match” fusese vândută cel mai recent în 1999, când Professional Footballers Association (PFA), sindicatul care reprezintă actuali și foști jucători, a plătit pentru ea 1,9 milioane de lire sterline.

Datorită donației făcute de The Law Family Charitable Foundation, galeria a putut păstra lucrarea. Tabloul a fost reexpus publicului.

Primarul din Salford, Paul Dennett, care a condus o campanie pentru a păstra lucrarea în regiune, a descris momentul ca fiind o „adevărată victorie”.