Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Grafică, pictură și sculptură, într-o expoziție colectivă la ICR
vila malaxa, icr

Grafică, pictură și sculptură, într-o expoziție colectivă la ICR

Expoziția de pictură, grafică și sculptură „Centaur”, cu lucrări semnate de artiștii plastici Aurel Bulacu, Gheorghe Caruțiu, Cătălin Guguianu, Iulia Mihalcea, Florin Stoiciu, Ion Tițoiu și sculptorii Florin Codre și Darie Dup va fi deschisă în Sala Mare a Institutului Cultural Român, în perioada 11 – 22 octombrie.

Vernisajul din 11 octombrie 2023, ora 15:00, va fi însoțit de un recital muzical susținut de Sebastian Burneci și un recital de poezie al curatorului expoziției, Iulia Mihalcea.

Instalație și film

Fiecare artist inclus în expoziție are o abordare stilistică diferită, cât și interpretări surprinzătoare și inovative ale temei propuse.

În plus, va fi prezentată o instalație de artă cu sunet care însoțește privitorul în întreg spațiul expozițional, cuprinzând diferite elemente de harnașament – căpăstru, frâu, zăbală, șa și potcoave. Ca parte a instalației de artă, va fi prezentat un scurtmetraj realizat de Cătălin Lăzăroiu, a cărui coloană sonoră este semnată de Sebastian Burneci și Simona Strungaru, și va fi proiectat un film care prezintă un performance al coregrafului Daniel Pop.

Proiectul Cultural Centaur, realizat de asociația FAAD, este o experiență multimedia a legăturii dintre om și natură, prin imaginea relației dintre om și cal. Prin suma acestor metafore vizuale și de sunet, proiectul își dorește să conducă la sensibilizarea publicului asupra situației unor populații ecvestre în suferință, urmare a comportamentului omului. După București, expoziția va ajunge în Franța și Maroc.