Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Gravuri, litografii și ilustrații create de Picasso, în expoziție la Muzeul de Artă Constanța

Gravuri, litografii și ilustrații create de Picasso, în expoziție la Muzeul de Artă Constanța

Gravuri, litografii și ilustrații create de artistul spaniol Pablo Picasso vor fi expuse la Muzeul de Artă Constanța, sub numele „Que Viva Picasso”, timp de două luni, începând cu 6 ianuarie.

Expoziția va fi deschisă la parterul muzeului, unde sunt găzduite manifestările cu caracter temporar.

Lucrările ce vor putea fi admirate aici aparțin perioadei 1916 – 1961, cu accent pe finalul anilor 1950.

„Expoziția ne spune multe despre Picasso, despre personalitatea sa și diversitatea temelor și tehnicilor pe care le-a abordat de-a lungul timpului”, a spus Lelia Rus-Pîrvan, directoarea muzeului, potrivit culturaconstanța.ro.

Sunt incluse o sută de gravuri din seria „Suite Vollard” (1930 – 1937), comandată de comerciantul de artă parizian Ambroise Vollard și inspirată de Rembrandt van Rijn. Va fi expusă ediția germană a acesteia, autorizată de Picasso, dar și litografii originale și ilustrații folosite pentru cartea „Les Menines et la Vie”, inspirate de Diego Velazquez.

Expoziție itinerantă

Lucrările expuse la Constanța aparțin colecționarului german Thomas Emmerling și au fost incluse într-un amplu proiect itinerant, demarat în anul 2016.

În urmă cu șase ani, ele s-au aflat pe simezele Muzeului de Artă din Cluj-Napoca și la Timișoara, apoi au fost prezentate în Franța, Polonia, Ungaria și Slovacia.

Expoziția „Que Viva Picasso” va putea fi vizitată la Muzeul de Artă Constanța în perioada ianuarie – martie, de miercuri până duminică, în intervalul orar 09:00 – 16:30.