Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Gravuri necunoscute ale lui Lucian Freud, publicate pentru prima dată
reclining figure, versiune

Gravuri necunoscute ale lui Lucian Freud, publicate pentru prima dată

Gravuri necunoscute ale lui Lucian Freud, unul dintre cei mai respectați artiști ai secolului 20, vor fi publicate pentru prima dată ca parte a unui studiu definitoriu care va documenta fiecare print pe are el l-a creat.

Lucrările, respinse ori refăcute de artist, oferă informații noi despre Freud, dezvăluind procesul său de gândire și atenția la detalii.

Printre cele care urmează să apară în studiu se numără o felicitare de Crăciun cu trei bărci considerat că a fost creată de Freud în anii de școală și un studiu al unui cap de femeie pe care el a decis să nu îl prezinte public, potrivit The Guardian.

Alte lucrări ce apar în „Lucian Freud: Catalogue Raisonné of the Prints”, publicat de Modern Art Press pe 24 mai, arată cum Lucian Freud, care a murit în 2011, a refăcut compoziții, ștergând și revizuind părți care nu i-au plăcut.

Expoziție Freud, în 2023 la Victoria and Albert Museum

Autorul studiului este Toby Treves, fost curator al Tate pentru arta britanică de secol 20. El urmează să publice, anul viitor, împreună cu Catherine Lampert, „Lucian Freud: Catalogue Raisonné of the Paintings”.

Multe dintre imaginile din catalogul de printuri sunt dintre cele 140 de încercări artistice adunate de graficianul Marc Balakjian, care a lucrat mulți ani cu Freud și care a murit în 2017. În 2019, în loc de datorie imobiliară, colecția a ajuns la Victoria and Albert Museum din Londra, care plănuiește să o expună anul viitor.

Catalogul lui Treves va include și un eseu al lui Balakjian despre colaborarea lui.

În luna martie a acestui an, uleiul pe pânză „Girl with Closed Eyes”, pictat de Lucian Freud în perioada 1986 – 1987, a fost vândut în licitație la Christie’s pentru 15,17 milioane de lire sterline.

Credit foto: Lucian Freud Archive