Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Grupul artistic Prolog expune la Chișinău
muzeul national de arta al moldovei

Grupul artistic Prolog expune la Chișinău

O expoziție a grupului artistic Prolog va fi prezentată la Muzeul Național de Artă al Moldovei, în colaborare cu Galeria Romană din București, începând cu 13 decembrie.

Grupul Prolog există de mai bine de trei decenii. Membrii săi nu au fost legaţi de un anume curent artistic. S-au dezvoltat individual, dar, periodic, s-au întâlnit pentru a expune împreună. Teme diverse apar în lucrările lor: peisaje, naturi statice, câmpuri, muguri şi flori, ţăranul ca arhetip al neamului, geometrii şi spaţii, fragmente de istorie, dar şi spaţiul spiritualităţii creştine, toate îndemnând la căutarea lucrului simplu, a originii primordiale, spre descoperirea prin marea carte a naturii a darului credinţei.

De-a lungul existenţei sale, grupul Prolog a polarizat oameni din variate domenii – arhitecţi, scriitori, istorici, critici – care împărtășesc aceleaşi valori umane, morale şi estetice.

La Chișinău vor fi expuse lucrări semnate Constantin Flondor, Paul Gherasim, Ion Grigorescu, Matei Lăzărescu, Dan Mohanu, Christian Paraschiv, Horea Paștina, Mihai Sârbulescu și Valentin Scărlătescu.

Expoziția va rămâne deschisă pentru public până în data de 11 februarie 2024.