Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Grupul Vertebra expune la Galeria Verticală din București
vertebra, galeria verticala

Grupul Vertebra expune la Galeria Verticală din București

Grupul Vertebra, alcătuit din trei sculptori ce doresc să își păstreze anonimatul, va expune lucrarea „sightless target” în spațiul Galeria Verticală de la Random Space, în perioada 12 iunie – 2 iulie.

Aceasta va fi a doua apariție a grupului în cadrul galeriei Celula de Artă, de care aparține noul spațiu de expunere din București.

„Sentimentul de incertitudine este emoția pe care încercăm să o profilăm în această lucrare, nesiguranța inevitabilă ce se răspândește și ne influențează stilul monoton de viață. Starea de nesiguranță și de pericol iminent este conferită de cele trei elemente atârnate și suprapuse, ce au forma unor arme de tip sniper, direcționată amenințător către publicul privitor. O a doua parte a instalației – laserele al căror punct de origine este luneta armelor, interacționează direct cu publicul ce trece prin fața acestora, selectându-i pe aceștia ca pe ținte / potențiale victime aleatorii”, transmite grupul Vertebra.

Vertebra este alcătuit din sculptori absolvenți ai UNARTE – trei identități artistice diferite unite într-o entitate comună datorită nemulțumirilor sau problemelor cu care societatea actuală se confruntă, și implicit și ei.