Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Hito Steyerl la Centre Georges Pompidou Paris

Hito Steyerl la Centre Georges Pompidou Paris

În linia prezentării figurilor feminine de prim rang ale scenei artistice, Centre Georges Pompidou din Paris găzduieşte, până în iulie şi retrospectiva artistei şi teoreticienei contemporane de origine germană Hito Steyerl.

Recunoscută internațional ca una dintre cele mai interesante artiste new media, Hito Steyerl aduce în prim planul expoziției sale ”I will survive” o privire critică asupra societății globale și a derivelor sale periculoase în epoca tehnologizării.

Ansamblul de opere video şi video-instalații imersive lucrează cu realitatea simulată și realitatea augmentată conducând statutul imaginii la cel de co-creatoare a realității.

Cea mai recentă lucrare a sa “SocialSim” chestionează asupra dimensiunii mediatice a pandemiei și asupra violenței reprimării polițieneşti în criza sanitară.

 

Citiţi integral: https://bit.ly/3vqny3Y, https://bit.ly/3vrLmnO