Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Horia Damian și Mișu Teișanu, artiștii cel mai bine vânduți în prima licitație Alis din decembrie
margine de târg, horia damian, alis

Horia Damian și Mișu Teișanu, artiștii cel mai bine vânduți în prima licitație Alis din decembrie

Horia Damian și Mișu Teișanu sunt artiștii cel mai bine vânduți în prima licitație Alis din decembrie, care a avut o rată de adjudecare de 34%.

Cel mai valoros lot dintre cele 44 scoase la vânzare a fost „Margine de târg”, ulei pe carton de Horia Damian, vândut pentru 11.000 de lei.

Tabloul de mici dimensiuni (25×34 cm) a fost urmat de „Scrisoarea”, ulei pe carton de Mișu Teișanu, vândut pentru 8.000 de lei.

scrisoarea, mișu teișanu, alis

Scrisoarea, Mișu Teișanu (c) Alis

Între cele mai valoroase din licitație a fost „Portret de bătrân” (1922), ulei pe carton de Rudolf Schweitzer Cumpăna, adjudecat contra sumei de 7.500 de lei.

Și-au găsit cumpărători și lucrări de Constantin Isachie, Lucia Dem Bălăcescu, Iosif Steurer, Dan Ialomițeanu și Tia Peltz.

În segmentul Artiști în viață al licitației a fost adjudecată o lucrare dintre cele opt scoase la vânzare. Este vorba despre „Concert”, cromolitografie de Samuel Briss (n. 1930), pentru 1.100 de lei.

concert, samuel briss, alis

Concert, Samuel Briss (c) Alis

Cât privește partea de sculptură, aici au fost licitate două lucrări – semnate de J. Pradier și Gheorghe Tudor – și niciuna dintre ele nu a fost adjudecată.