Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Îmblânzirea iluziilor. Ilustrații răzvrătite pentru poeme contemporane”, la Sibiu
Îmblânzirea iluziilor, afis, expozitie, muzeu sibiu

„Îmblânzirea iluziilor. Ilustrații răzvrătite pentru poeme contemporane”, la Sibiu

„Îmblânzirea iluziilor. Ilustrații răzvrătite pentru poeme contemporane”, expoziție semnată de poetul Ovidiu Baron și artista Andrea Bernath, va putea fi vizitată la Muzeul de Artă Contemporană din Sibiu în perioada 15 decembrie – 14 ianuarie.

Curatoriată de Alexandra Runcan, expoziția va fi vernisată pe 15 decembrie, la ora 17:00.

Proiectul se concentrează în jurul unei serii de desene realizate de Andrea Bernath pentru poeme semnate de Ovidiu Baron. Cei doi protagoniști ai proiectului au debutat în această formulă în urmă cu doi ani, la Festivalul Astra Poetic, ajungând la finele acestui an și pe simezele Muzeului de Artă Contemporană din Sibiu.

Poezia și artele vizuale sunt pentru cei doi pretexte pentru a experimenta capacitatea imaginii, de a cuprinde atât mental, cât și vizual un discurs narativ.

Dacă lucrările de artă vor sta pe simeze, poezia va crea iluzia unei experiențe imersive în recitalul susținut de actrița Raluca Silvia Pavel la finele vernisajului, urmând ca interpretarea ei să rămână în expoziție într-un montaj video realizat de Florin Păun.