Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Importante ilustratoare spaniole din ultimul deceniu, expuse la Barcelona
conxita herrero, late show, 2020

Importante ilustratoare spaniole din ultimul deceniu, expuse la Barcelona

Centrul de Cultură Contemporană din Barcelona prezintă expoziția „Constelație grafică. Tinere autoare de benzi desenate de avangardă”, până pe 14 mai 2023. Expoziția, curatoriată de Montserrat Terrones, cercetător, lector și editor de benzi desenate, prezintă cei mai importanți ilustratori spanioli de avangardă din ultimul deceniu.

Bàrbara Alca, Marta Cartu, Genie Espinosa, Ana Galvañ, Nadia Hafid, Conxita Herrero, María Medem, Miriampersand și Roberta Vázquez alcătuiesc constelația de universuri creative pe care o reprezintă această expoziție. Sunt nouă artiste care experimentează stiluri și limbaje, care nu se aliniază convențiilor BD și împărtășesc o viziune critică și plină de umor asupra lumii, potrivit artslife.com.

maría medem, Échos

María Medem, Échos (2019)

„Constelația grafică” prezintă benzile desenate și diversitatea de limbaje, registre estetice și referințe culturale ale acestor nouă creatoare care, prin utilizarea culorii, a graficii și a experimentelor stilistice și narative, sfidează forma consacrată a benzilor desenate.