Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  În căutarea orașului pierdut – Muzeul Maramureșului va reconstitui digital o zonă dispărută din Sighetu Marmației
sighetu marmatiei

În căutarea orașului pierdut – Muzeul Maramureșului va reconstitui digital o zonă dispărută din Sighetu Marmației

Muzeul Maramureșului va reconstitui digital o zonă dispărută din Sighetu Marmației, sub titlul „În căutarea orașului pierdut”, proiect ce a demarat pe 1 iulie.

Proiectul a pornit de la ideea că identitatea arhitecturală a unui oraș, ceea ce îl face unic, este determinată de istoria sa, de caracteristicile culturale ale oamenilor care l-au locuit.

„Cu timpul, arhitectura se schimbă, casele, clădirile dispar, iar muzeul trebuie să fie instituția în care istoria și identitatea locală este păstrată pentru posteritate. În anii ’80, o importantă parte a orașului nostru a încetat să existe, ne referim la străzile 9 Mai și Bogdan Vodă (de la „complex” până la Școala nr. 4)”, potrivit instituției.

Acum, cu ajutorul fotografiilor din colecția muzeului, va fi reconstituită digital această zonă, iar clădirile vor fi poziționate pe o hartă interactivă.

sighetu marmatiei 1

Muzeografii își propun și organizarea unei expoziții de fotografie care va reda aspectul străzilor și clădirilor din această zonă și publicarea unui album foto bilingv, română – engleză, cu cele mai reprezentative clădiri dispărute, însoțite de text explicativ și povești ale locurilor și clădirilor.

Credit foto: Muzeul Maramureșului