Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Incandescent”, expoziție în vizită la Kulterra
detaliu incandescent, cristian brânzescu

„Incandescent”, expoziție în vizită la Kulterra

O nouă expoziție ce pune în prim-plan trăirile antitetice și parcursul către procesul de creație va fi deschisă de Celula de Artă la galeria Kulterra din București.

„Incandescent” a artistului Cristian Brânzescu va fi vernisată pe 23 martie, la ora 19:00, și va rămâne în galerie până pe 24 aprilie.

„Lumină, scântei, flăcări, incandescenţă, materie arsă, cenuşă, dihotomiile distrugere-creaţie, lumină-întuneric, material-imaterial, reprezintă componentele adunate în creuzetul proiectului meu «Focul-Metamorfoze», din care se desprinde şi «Incandescent»”, explică artistul.

Elementele descrise și incluse în lucrare pot fi ușor identificate cu trăirile unui artist. Lucrarea reflectă pasiunea  prin incandescență, cromatică, contrast și temperatură de culoare, iar frământările se regăsesc prin grafismele și tușele de la granița dintre echilibru și hazard.

Cristian Brânzescu este masterand în cadrul Universitãţii Naţionale de Arte Bucureşti, secția Pictură. Are pregătire și în sculptură, instalaţii, domeniul fotografic şi digital. A absolvit Şcoala de Artă Bucureşti, secţiile de pictură şi artă fotografică, apoi Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, secţia Pictură, la clasa profesor Petru Lucaci.

Celula de Artă alte alte două expoziții în desfășurare – lucrarea „Cu capul în nori” a artistei Medeea Stănescu, care poate fi văzută până pe 8 aprilie, în spațiul-acvariu din B-dul Carol Nr. 53 și salonul permanent de la Palatul Bragadiru, deschis publicului de miercuri până duminică, între orele 16:00 și 18:00, dar și în zilele în care au loc evenimente la Palatul Bragadiru. Artiștii care expun aici sunt: Adelina Câmpeanu, Alex Manea, Alexandru Răduță, Călin Mihalache, Daniel Loagăr, Elena Prada, Gabriela Monica Tîrziu, Gizela Popescu, Ioana Cristodorescu, Ioana Norica Popescu, Jamal Louis Kareem, Liana Herea, Marina Bira, Medeea Stănescu, Sebastian Beianu, Silviu Petrescu și Theodor Grigoraș.