Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Inedită expoziție dedicată lui Georges Remi, creatorul personajului Tintin, în Portugalia

Inedită expoziție dedicată lui Georges Remi, creatorul personajului Tintin, în Portugalia

O expoziție dedicată artistului belgian Georges Remi, cunoscut drept Hergé, creatorul personajului Tintin, are loc în premieră în Portugalia și poate fi vizitată până pe 10 ianuarie 2022.

Expoziția este deschisă la Calouste Gulbenkian Foundation din Lisabona, care este co-producător împreună cu Hergé Museum din Louvain-la-Neuve.

Sunt aduse în atenție numeroasele fațete ale artistului printr-o selecție de documente, planșe originale, picturi și fotografii, iar cu ajutorul acestora vizitatorii pot descifra arta din spatele geniului său creativ, după cum explică euronews.com.

Inspirat de câteva mișcări artistice ale vremurilor sale – de la arta pop la arta abstractă și minimalism – artistul autodidact era interesat de civilizațiile antice și de așa-numita „artă primitivă”.

Georges Remi a fost un artist prolific, dincolo de Tintin și aventurile lui. A lucrat mult în publicitate, realizând postere pentru turism, dar și concepte pentru coperte de carte și ilustrații pentru diverse volume.

Artistul belgian a murit în 1983, la vârsta de 76 de ani.

Credit foto: gulbenkian.pt