Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Inkspective”, de Ioana Halunga, la Galateca
galateca, ioana halunga, curatorial.ro

„Inkspective”, de Ioana Halunga, la Galateca

Expoziția „Inkspective” a artistei Ioana Halunga, parte din inițiativa Neo Art Connect, va fi vernisată la galeria Galateca pe 7 octombrie, la ora 19:00.

„Consider că viața este o continuă construcție și reinterpretare a sinelui. Orice experiență nouă duce la o mică modificare a percepției experiențelor anterioare. Încerc să transmit această senzație de continuă transformare și în cadrul compozițiilor mele”, spune artista.

Ioana Halunga a absolvit Instituto Europeo di Design din Milano, a ilustrat, printre altele, secția Nemuritorul din revista Știință și tehnică, dar a realizat și diferite picturi pentru coperte de viniluri și diferite festivaluri muzicale. Experimentează cu arta tradițională și cu cea digitală, 3D, video-mapping și sound design.

În expoziția deschisă până pe 21 octombrie, vizitatorii pot vedea un amestec de lucrări tradiționale și digitale peste care va fi suprapus un strat de video mapping și VR, dar și elemente de sound design.

Proiectul face parte din Neo Art Connect, prima inițiativă de a crea o rețea națională de artă și tehnologie și prima Anuală pe această temă. Toamna aceasta debutează proiectul pilot creat de Galateca și Asociația Culturală NEO Art România, gândit ca o platformă integratoare a tuturor inițiativelor din aceste domenii, cu scopul de a susține producția și creatorii, de a promova domeniile implicate și de a crea un punct de interes major pe harta internațională.​