Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Insectart”, o expoziție caritabilă de Lucian Muntean, la Seneca Anticafe
insectart2

„Insectart”, o expoziție caritabilă de Lucian Muntean, la Seneca Anticafe

„Insectart”, expoziția caritabilă a artistului Lucian Muntean, este deschisă în perioada 4-28 aprilie, în spațiul Seneca Anticafe. Un procent din vânzarea acuarelelor va fi donat unei asociații non-profit.

Artistul vizual Lucian Muntean propune un exercițiu de admirație, o clipă de răgaz în care să privim atent la ceea ce ne înconjoară și să vedem cât de diversă și fascinantă e viața, ce forme spectaculoase poate să ia.

40 de acuarele

Această serie de 40 de acuarele a fost începută în 2018 și continuată până în prezent. Diferite specii de insecte, exotice sau indigene, sunt reprezentate supradimensionat, mult mai mari decât le vedem normal.

insecart

Frumos detaliate cu o cromatică deosebită, inclusiv cu pigmenți metalizați, care le conferă sclipiri și irizații, aceste reprezentări artistice ale insectelor le face să arate ca niște bijuterii, așa cum ar fi privite prin lupă.

În spațiul multifuncțional de la Seneca Anticafe, expoziția este panotată nu doar pe simeze ci și sub sticla de pe mesele de lucru, reconstituind astfel atmosfera de atelier al pictorului sau chiar cea a unui labolator de biologie.

Lucian Muntean, născut în 1974 la Sighișoara, este artist vizual cu numeroase expoziții personale și de grup, e stabilit la București, unde activează ca pictor și fotojurnalist.