Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Instalația „Of Canines and Concrete”, la galeria Suprainfinit
specula group, instalatie, galeria suprainfinit

Instalația „Of Canines and Concrete”, la galeria Suprainfinit

Instalația „Of Canines and Concrete”, realizată de membri ai specula group, este expusă în vitrina galeriei bucureștene Suprainfinit până pe 16 noiembrie.

Aceasta este a doua intervenție a specula group din vitrina galeriei. „Of Canines and Concrete” cercetează, printr-o instalație multimedia, relațiile interspecice dintre câini și oameni în contextul bucureștean, plecând de la una dintre legendele locale ale cartierului Mântuleasa. Conform acesteia, gardul de nuiele, care inițial împrejmuia livada familiei Manta în secolul al XVIII-lea, a fost, în timp, dezmembrat de trecătorii care se apărau de câinii „răi” ai mahalalei.

Instalația cartografiază atât momente istorice marcate de violență și indiferență, precum perioada eutanasierilor masive din anii 2000, cât și întâlnirile afective, relațiile de companie, grijă și dragoste, care participă la construirea dinamicii cotidiene între câini și oameni.

specula group este un colectiv artistic și editorial din București. Instalația „Of Canines and Concrete” este o lucrare colaborativă a membrilor Irina Bobei, Mircea Andrei Florea și Maria Persu și face parte din seria de intervenții artistice „SEQUENCE & the public”.