Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Insula San Giacomo din apropiere de Veneția va deveni spațiu de artă
patrizia sandretto re rebaudengo

Insula San Giacomo din apropiere de Veneția va deveni spațiu de artă

Insula San Giacomo din apropiere de Veneția va fi transformată de colecționara Patrizia Sandretto Re Rebaudengo în spațiu de artă. Mica insulă retrasă va fi al treilea spațiu supervizat de ea, după unele din Torino și Guarene.

Re Rebaudengo a dezvăluit recent planurile de a transforma spațiul în ceea ce fundația ei a descris ca „laborator pentru reflecție ecologică”.

Ea a lansat inițiativa cu un performance susținut pe Isola San Giacomo de Jota Mombaça, organizat de curatorul Hans Ulrich Obrist, potrivit artnews.com.

Depozitele lui Napoleon vor deveni spațiu de expoziție

Insula găzduiește în prezent trei magazii de muniție construite în 1810 de Napoleon, a căruia armată a distrus o veche mănăstire de aici pentru a le face loc. Acele depozite vor fi acum convertite în spații unde vor fi găzduite expoziții de artă și evenimente. Ca parte a procesului de construcție va fi restaurată și insula, inclusiv vor fi plantați arbori în jurul clădirilor nefolosite de cinci decenii.

Fondazione Patrizia Sandretto Re Rebaudengo a transmis că este așteptat ca lucrările să fie finalizate în 2024.

Re Rebaudengo deține, pe lângă 1.000 de bijuterii și 3.000 de fotografii, mai mult de 1.500 de piese de artă contemporană.

Organizația ei, înființată în 1995, a devenit cunoscută pentru organizarea de ambițioase expoziții de artă contemporană. La un moment dat, plănuia să deschidă un spațiu în Madrid, însă în 2020 aceste planuri au fost anulate din cauza unor „probleme de structură” ale spațiului ales.

Credit foto: Fondazione Patrizia Sandretto Re Rebaudengo