Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Jimmy Beans, la galeria Verticală
jimmy beans

Jimmy Beans, la galeria Verticală

Jimmy Beans va expune timp de o lună la galeria Verticală din centrul Bucureștiului. Lucrarea „Cheia Sol” va fi prezentă aici între 6 iulie și 6 august.

Sculptura este o reprezentare artistică a unei chei introduse într-o încuietoare aflată pe sol. Numele lucrării este un joc de cuvinte, un mix între cheia Sol din muzică și sol – pământ.

Prin supradimensionarea ei, lucrarea vrea să atragă atenția asupra casei noastre mai mare care este în sensul cel mai practic – Pământul.

„Vreau să atrag atenția asupra impactului nostru de zi cu zi asupra mediului înconjurător. O cheie încuie și descuie. Ne simțim în siguranță în micul nostru univers pe care ni-l clădim în propriile noastre case. Așa cum oamenii au grija de casa lor, fiind într-un context de deplină intimitate și vulnerabilitate, la fel ar trebui să ne punem problema în ceea ce privește Pământul. Este casa noastră, a tuturor. de care ar trebui să fim conștienți și să avem grijă”, spune artistul vizual, co-fondator Celula de Artă/ atelier Wood Be Nice.

Lucrările lui – colaje, sculpturi și pânze – vorbesc despre o căutare lăuntrică, în ele fiind prezentă o cercetare în diferite modalități de a se recrea sau de a interoga stări și emoții.

Artwork: Adelina Laura Cîmpeanu