Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  June Art Fair – Optsprezece expozanți, într-un buncăr din Basel
foxy prod, june art fair

June Art Fair – Optsprezece expozanți, într-un buncăr din Basel

June Art Fair a anunțat participarea a 18 expozanți la ediția de anul acesta, ce va avea loc între 13 și 19 iunie, într-un buncăr din Basel conceput de Herzog & de Meuron.

La a patra ediție vor participa galerii din Londra, Zurich, Frankfurt și Los Angeles. Printre galeriile care vor expune aici se numără Foxy Production din New York, Misako & Rosen din Tokyo, Ellen de Bruijne Projects din Amsterdam și The Green Gallery of Milwaukee.

Pentru prima dată vor participa, între alții, Downs & Ross din New York, Arcade din Londra și Bruxelles și galeria australiană Sydney.

Galerie în format NFT

Pe lângă expoziția fizică, târgul va lansa și una în format NFT, pe Juneart.io, al cărei curator este artistul Jared Madere și care va include lucrări de Darja Bajagić, Sam Anderson, Amalia Ulman și Wretched Worm.

Târgul a fost înființat în 2019 de dealerii Christian Andersen, care deține galeria omonimă din Copenhaga, și Esperanza Rosales, fondatoare a VI, VII din Oslo.

Andersen și Rosales spun că își doresc ca evenimentul lor să fie o punte între cele două târguri de artă consacrate ce au loc în iunie la Basel: Liste, care găzduiește galerii emergente, și Art Basel, considerat cel mai important din lume.

June Art Fair revine acum în buncărul Herzog & de Meuron, care nu a putut fi folosit în luna septembrie a anului trecut, pentru a treia ediție, din cauza pandemiei.

Credit foto: June Art Fair