Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Klimt, Schiele și Kokoschka, în expoziție la Iași
klimt, schiele, kokoschka

Klimt, Schiele și Kokoschka, în expoziție la Iași

Lucrări de grafică semnate Gustav Klimt, Egon Schiele și Oskar Kokoschka vor fi expuse începând cu 5 aprilie la galeria Aparte din Iași.

Curatoriată de Alexandru Constantin Chituță și Adrian Stoleriu, expoziția este organizată în cadrul proiectului „Axele culturale Brukenthal”.

În perioada 5 – 30 aprilie, galeria Aparte a Facultății de Arte Vizuale și Design din Iași propune atenției publice lucrări de litografie, gravură și afișe după creațiile a trei mari artiști europeni.

Lucrările fac parte din colecția avocatului George Șerban. Arta lui Gustav Klimt a contribuit la debutul uneia dintre cele mai mari revoluții din istoria artei, Egon Schiele este cunoscut prin lucrările sale care se definesc prin intensitatea și sexualitatea transpusă artistic, fiind unul dintre inițiatorii stilului expresionist, iar Oskar Kokoschka e cel mai cunoscut reprezentant al grupului de artă berlinez Der Sturm, stilul său având o mare influență în arta lui Schiele.