Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Legătura tainică a omului cu locul de origine, în „Urme pe pânza vieții”
ana cristina marian

Legătura tainică a omului cu locul de origine, în „Urme pe pânza vieții”

Expoziția de pictură „Urme pe pânza vieții” a artistei Ana Cristina Marian din Cluj-Napoca va fi deschisă la Galeria Brăteanu din Timișoara.

„O interesantă, plină de sens, originală și integratoare re-întoarcere la origini, la spațiul tradițional autohton, ne propune Ana Cristina Marian în ale sale «Urme pe pânza vieții», lucrări de pictură ce explorează legătura tainică a omului cu locul de unde provine și de unde își trage nestăvilita sevă a propriei sale existențe – toate acestea dintr-o perspectivă cât se poate de contemporană și ancorată la realitățile și nevoile spirituale ale omului de azi”, spune Ovidiu Justinianu, care va rosti și cuvântul de deschidere.

„Linia, punctul, formele geometrice ne duc cu gândul la  teme și motive tradiționale, iar estomparea creează pretextul pentru o mitizare simbolică a acestor elemente într-o notă introspectivă si uneori plină de mister. Lucrările care alcătuiesc colecția îndeamnă la contemplare activă și la reflecție asupra existenței dincolo de narativul imediat”, adaugă Justinianu.

Ana Cristina Marian s-a născut în 15 septembrie 1973, la Cluj-Napoca, a absolvit Academia de Arte Vizuale „Ion Andreescu”, specializarea Pictură, în 1999, iar din anul 2015 este doctor în Arte vizuale al aceleiaşi academii având şi formare în Terapie prin artă. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Cluj-Napoca.

Vernisajul are loc în seara zilei de 4 iunie, la Galeria Brăteanu din Timișoara, unde expoziția va putea fi vizitată pâna în 15 iunie, pe baza unei programări telefonice (+40724523525) sau prin e-mail (brateanucostin@gmail.com).