Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Leo Dolghier Oleg, despre natură și existență la Elite Art Gallery
leo dolghier oleg forest ii, ulei pe pânză

Leo Dolghier Oleg, despre natură și existență la Elite Art Gallery

Lucrări ale artistului Leo Dolghier Oleg sunt cuprinse în expoziția „Symbiosis”, care va fi deschisă la Elite Art Gallery între 5 și 23 februarie.

„Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă Felicia Acsinte, este o punte către înțelegerea profundă a propriei existențe și a rolului nostru în natură.

„Aducând în prim-plan faza tranzitorie a vieții, expoziția redă, în egală măsură cu omul, lumea necunoscută a naturii, făcând legătura dintre aceasta și universul interior al umbrei și misterului propriu. Omul devine custodele naturii, iar natura devine templul său, intrând într-un dans subtil al proceselor de creștere și transformare, definind astfel circuitul vieții. Lucrările expuse devin metamorfozarea esenței ființei umane în relație cu natura, reflectând fuziunea de energii complementare, dar și procesul individual de afirmare a identității interioare. De la delicata observare a unui arbore, la explorarea liberă a diversității necunoscute, «Symbiosis» devine un proces complex de reflecție și autoanaliză, o călătorie în cunoaștere și potențare a misterului, cu momente de căutare și acceptare”, spune curatoarea Felicia Acsinte.

La vernisaj, care va avea loc în 8 februarie, de la ora 18:00, va avea loc și un performance al lui Alexandru Medinschi.

Expoziția „Symbiosis” va putea fi vizitată în intervalul 5 – 23 februarie, de luni până vineri, la Elite Art Gallery, între orele 11:00 și 19:00.