Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  LG şi Guggenheim anunţă o colaborare de cinci ani, pentru susţinerea creatorilor ce reunesc tehnologia şi arta
guggenheim

LG şi Guggenheim anunţă o colaborare de cinci ani, pentru susţinerea creatorilor ce reunesc tehnologia şi arta

LG şi Guggenheim anunţă o colaborare de cinci ani, pentru susţinerea creatorilor ce reunesc tehnologia şi arta, aceasta fiind o iniţiativă fără precedent, anunţă Associated Press.

Într-o mare măsură, acest demers reprezintă o investiţie atât în noile tehnologii cât şi în lumea artistică.

O iniţiativă multianuală

Un prim pas este Premiul LG Guggenheim, care va recompensa un artist cu rezultate excepţionale, la intersecţia dintre artă şi tehnologie. Premiul este administrat de către Fundaţia „Solomon R. Guggenheim”, iar juriul care va alege câştigătorul sau câştigătoarea va fi format din directori de muzee, curatori, persoane din mediul academic şi alţi profesionişti din artă. Prima persoană care va câştiga acest premiu va fi anunţată în primăvara anului viitor. De altfel, distincţia va veni cu un onorariu de 100.000 de dolari.