Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Licitaţia colecţiei lui Hubert de Givenchy, la final: peste 118 milioane de euro
Givenchy

Licitaţia colecţiei lui Hubert de Givenchy, la final: peste 118 milioane de euro

Licitaţia dedicată colecţiei de obiecte de lux care i-au aparţinut lui Hubert de Givenchy şi care s-a desfăşurat de pe 8 până pe 23 iunie a adunat încasări de peste 118 milioane de euro.

Evenimentul organizat de casa Christie’s  înregistrase încasări – record înainte de încheiere.

Ultimul eveniment a însemnat adjudecări de peste 3,6 milioane de euro, pentru peste 400 de loturi: obiecte decorative, de mobilier, cărţi sau picturi.

Licitaţie la 70 de ani de la prima colecţie haute couture Givenchy

Pe 2 februarie 1952, designerul prezenta prima sa colecţie haute couture, iar 70 de ani mai târziu cei de la Christie’s au anunţat licitaţia-eveniment.

Reprezentanţii casei de licitaţii au anunţat atunci că loturile sunt capodopere din elegantul Hôtel d’Orrouer din Paris şi din Château du Jonchet.

Hubert de Givenchy „întruchipează chintesenţa eleganţei şi a bunului gust francez”, spuneau cei de la Christie’s. În timpul vieţii, designerul a adunat o colecţie excepţională de lucrări de artă, capodopere moderne, pe care le-a instalat în superbele sale case.

Publicul a descoperit, timp de aproximativ o lună, calităţile sale de colecţionar prin intermediul celor peste 1.000 de obiecte care au fost expuse la Paris începând cu 8 iunie.