Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrare de Bogdan Mihai Radu, în Summer Exhibition la Royal Academy of Arts
bogdan mihai radu, after the rain

Lucrare de Bogdan Mihai Radu, în Summer Exhibition la Royal Academy of Arts

„After the Rain”, lucrare de artistul Bogdan Mihai Radu, născut în România și stabilit în Marea Britanie, a fost selectată spre a fi inclusă în expoziția de vară de la Royal Academy of Arts.

Aceasta este cea mai mare expoziție de artă contemporană din lume, prezentând artă deosebită începând cu anul 1769. Expoziția reunește atât artiști celebri, cât și membri ai publicului printr-un amestec de piese contemporane, inclusiv picturi, gravuri, filme, fotografii, sculpturi și lucrări de arhitectură.

Bogdan Mihai Radu este și artist în rezidență la Institutul Cultural Român din Londra. Lucrarea „After the Rain” va fi expusă la Royal Academy of Arts din Londra în perioada 18 iunie – 18 august 2024.

În vârstă de 45 de ani, autodidact, Bogdan Mihai Radu a mai fost selectat de Royal Academy of Arts pentru Summer exhibition în 2021. Pentru a participa la această expoziție, înscrierile se fac online și sunt acceptate cel mult 16.500 de lucrări. Prima rundă de selecție se face pe baza imaginilor digitale ale operelor de artă trimise, din care juriul preselectează până la 4.000 de lucrări care sunt trimise la Academie pentru etapa finală.