Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrarea lui Banksy de Valentine’s Day, parțial demontată de consiliul local din Margate
banksy, margate

Lucrarea lui Banksy de Valentine’s Day, parțial demontată de consiliul local din Margate

Lucrarea lui Banksy apărută pe un zid din orașul Margate a fost parțial demontată de consiliul local, la doar câteva ore după ce artistul a confirmat că este autentică.

Lucrarea de artă numită „Valentine’s Day Mascara” are ca temă violența împotriva femeilor și fetelor.

Aceasta prezintă o imagine caricaturală a unei gospodine din anii 1950, purtând mănuși galbene de spălat și un șorț albastru, care își împinge soțul într-un congelator. Femeia este prezentată zâmbind, în ciuda faptului că are un ochi umflat și un dinte lipsă.

Pericol pentru siguranță

Piesa – văzută pentru prima dată pe 13 februarie – a folosit o reală ladă frigorifică dezafectată, iar consiliul districtului Thanet a considerat asta un pericol privind siguranța. Consiliul a declarat că va reveni „odată ce va fi securizată”.

Într-un comunicat citat de The Guardian a fost transmis: „Un frigider-congelator despre care se crede că a făcut parte din instalație a fost îndepărtat de agenții consiliului din motive de siguranță, deoarece se afla pe un teren public. Vom lua legătura cu deținătorul proprietății (clădirii, n.r.) pentru a discuta opțiunile de păstrare a operei de artă pentru district”.

Opera lui Banksy cuprindea și alte gunoaie aflate pe jos, inclusiv un scaun alb de grădină rupt, o ladă albastră din plastic și o sticlă de bere goală. Zona a fost curățată la câteva ore după revendicarea de către artist a lucrării.

Banksy a mai creat anterior opere de artă pentru Ziua Îndrăgostiților, inclusiv o lucrare care a apărut în urmă cu trei ani în Bristol, oraș natal al artistului.