Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrări ale lui Damien Hirst expuse în premieră la Londra
damien hirst, studio view coast paintings 2019

Lucrări ale lui Damien Hirst expuse în premieră la Londra

„Where the Land Meets the Sea”, nouă expoziție Damien Hirst la Londra, va cuprinde creații din seriile „Coast Paintings”, „Sea Paintings” și „Seascapes” care nu au mai fost expuse vreodată. Toate sunt ulei pe pânză, semnate de artist și numerotate de el pe verso.

„Coast Paintings” (foto) este o serie de tablouri abstracte denumite după locații de la malul mării britanice. Aceste tablouri și-au început viața ca pânze gri care au fost așezate pe podeaua studioului lui Hirst în timp ce el picta aclamata serie „Cherry Blossoms”, prinzând ricoșeele de vopsea destinate florilor. Hirst a transformat apoi aceste pânze într-o serie de picturi. „Sea Paintings” marchează cea mai recentă iterație în practica de durată a lui Hirst de a realiza picturi după fotografii, înghețând în tonuri de gri puterea și energia furtunilor de coastă. „Seascapes” folosește scenele fotorealiste din „Sea Paintings” ca bază pe care Hirst creează straturi suplimentare și tactile de acțiune prin stropire cu vopsea.

Damien Hirst s-a inspirat pentru aceste trei serii din expresionismul abstract, mai exact din seria de picturi „Beside the Sea” a lui Robert Motherwell din anii 1960. Ele au fost inspirate și de legătura pe care Hirst a avut-o toată viața cu marea. Lucrările din „Where the Land Meets the Sea” evocă în special plăcerea artistului de a se plimba pe plajă și de a privi marea, cel mai recent în Marea Britanie, în timpul iernii.

Expoziția organizată de Heni este prezentată cu sprijinul galeriilor artistului, Gagosian și White Cube, și va fi deschisă din 20 iulie până în 18 august în galeriile Phillips din Londra, în Berkeley Square.