Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrări de Alexandra Floarea, la Galeria „Dan Hatmanu” din Iași
alexandra floarea, expozitie

Lucrări de Alexandra Floarea, la Galeria „Dan Hatmanu” din Iași

Lucrări de artă create de Alexandra Floarea vor fi expuse în perioada 19 iulie – 31 august, la Galeria „Dan Hatmanu” din Iași, sub titlul „Textures of Identity”.

Expoziția organizată de Muzeul Municipal „Regina Maria” din Iași este curatoriată de prof. univ.dr. Petru Bejan și dr. Delia Andrieș.

Explorări ale formelor în sine

Născută la Fălticeni, Alexandra Floarea a urmat cursurile Colegiului de Artă „ Ciprian Porumbescu” din Suceava, este absolventă a studiilor de licență și master la Facultatea de Arte Plastice, Decorative și Design din cadrul Universității „George Enescu” din Iași, dar și a Universidat del Pais Vasco din Bilbao (Spania).

În proiectul de față, ea își declară lucrările drept „explorări ale formelor în sine”, direcționate spre căutarea frumosului unic. Prin felul cum abordează pânzele și pictura, artista transpune în realitate propriile acumulări, fără a căuta speculații sau teoretizări în exces, prezintă curatorii.

Picturi și sculpturi abstracte

Tema expoziției vizează diferite dimensiuni identitare, printr-o serie de picturi și sculpturi abstracte care poziționează privitorul față în față cu o altă formă de asumare. În lucrările prezentate este întâlnit un alt spațiu ce deschide o realitate la granița dintre personal și impersonal.

Artista adaugă diferite texturi și consistențe, creează spații ce par, la o primă vedere, rupte sau discontinue. Nu lipsite de ludic, sculpturile invită la o subtilă alegorie a contrariilor, cu aluzii cosmogonice și existențiale, pe care ea le redă prin intervenții plastice rafinate și inedite jocuri ale formei, mai spun curatorii.

Vernisajul va avea loc pe 19 iulie, ora 18:00, la galeria din pasajul Sf. Vineri, iar evenimentul va fi prezentat de prof.univ.dr. Petru Bejan, critic de artă, de dr. Aurica Ichim, director al Muzeului Municipal „Regina Maria”, și dr. Delia Andrieș, curatorul Galeriei „Dan Hatmanu”.