Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrări de artă ce documentează încoronarea regilor Ferdinand și Maria, expuse la Cotroceni până în septembrie
cotroceni creativ junior

Lucrări de artă ce documentează încoronarea regilor Ferdinand și Maria, expuse la Cotroceni până în septembrie

Expoziția „Cotroceni Creativ Junior”, dedicată Centenarului Încoronării, este deschisă pe 1 iunie și va putea fi vizitată în Salonul Cerchez de la Muzeul Național Cotroceni până pe 1 septembrie.

Expoziția reunește lucrările câștigătorilor concursului „Cotroceni Creativ Junior”, ediția a treia.

Competiția dedicată elevilor pasionați de artă grafică din ciclurile gimnazial și liceal a fost lansată de Muzeul Național Cotroceni pe 6 aprilie 2022. Participanții au documentat încoronarea regilor României Mari, Ferdinand și Maria, care a avut loc la 15 octombrie 1922, la Alba Iulia, și au selectat câteva elemente relevante pe care le-au transpus într-o lucrare grafică, oferind astfel propria viziune asupra semnificației încoronării cuplului regal Ferdinand și Maria.

Juriul de specialitate a evaluat mai mult de 100 de lucrări transmise, selectând câte cinci câștigători pentru fiecare dintre cele două categorii de vârstă.

Micii artiști câștigători sunt: Emma Andreea Paveliuc, Alecsia Belegante, Cristina Guțu, Kharabit Amyra Elena, Ungureanu Adela Ioana. La categoria tineri artiști au câștigat: Mirabela Ștefania Manda, Rebeca-Teodora Gurgu, Andrei-Răzvan Crăciun, Briana Marinescu, Ștefan Vlad Gușe.

Deoarece în concurs au fost înscrise multe lucrări considerate bune și foarte bune, expoziția include și secțiunea „Artiști de urmărit”.