Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrări de artă generativă de Pollock și Vera Molnár readuc NFT în atenție
vera molnár, themes and variations #1, 2023 sothebys

Lucrări de artă generativă de Pollock și Vera Molnár readuc NFT în atenție

Recenta vânzare pentru aproximativ 2 milioane de dolari a unor lucrări de artă generativă de Jackson Pollock și Vera Molnár dă semne că NFT revine în atenție.

În mai puțin de o oră, prin Sotheby’s, colecția NFT de Vera Molnár a fost vândută în totalitate pentru 631 Eth/ 1,2 milioane de dolari. Intitulată „Themes and Variations”, colecția cuprindea 500 de NFT-uri pe care artista digitală în vârstă de 99 de ani le-a realizat cu sprijinul lui Martin Grasser, artist generativ și programator.

Având în vedere că săptămâna trecută, în doar trei zile, „Beyond the Edge: The Jackson Pollock Studio Collection” – colecție ce prezintă NFT-uri a patru secțiuni decupate din podeaua atelierului lui Pollock, fiecare în ediții de 125 de exemplare – a fost vândută integral, pentru 525.000 de dolari, poate fi vorba despre o resuscitare a domeniului, după o scădere a interesului în ultimul an.

Trecând dincolo de utilizarea obișnuită a formelor geometrice, cum ar fi pătratele și triunghiurile, Molnár a folosit literele N, F și T ca punct central al acestei serii de artă generativă. Ca în alte lucrări de artă generativă, este construit un cod care descrie o serie de forme, culori, dimensiuni ale pixelilor și alte caracteristici grafice. Atunci când codul este rulat, diferite elemente cu caracteristici diferite sunt selectate aleatoriu, creând de fiecare dată un rezultat vizual surprinzător.