Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrări de grafică și pictură, sculpturi în sticlă și metal, la Biblioteca Metropolitană București
florian mihailescu, detaliu

Lucrări de grafică și pictură, sculpturi în sticlă și metal, la Biblioteca Metropolitană București

Lucrări de grafică și pictură create de Florian Mihăilescu și sculpturi în sticlă și metal de Nicu Dumitrescu vor fi expuse la Biblioteca Metropolitană București începând cu 9 iunie.

Expoziția „Serafimi” a artiștilor membri ai Filialei de Artă Plastică Religioasă și Restaurare a Uniunii Artiștilor Plastici din România este găzduită de Artoteca (Șos. Mihai Bravu 4).

Curatori sunt Carmen Olteanu și de criticul de artă Radu George Serafim.

„Serafimi” se dorește a fi un dialog între doi artiști prieteni cu preocupări comune, ce aduce în atenția publicului căutările lor spirituale prin mijloace de transpunere plastică diferite.

Spiritualitatea, în viziunea lui Florian Mihăilescu și Nicu Dumitrescu

Florian Mihăilescu expune pe simeze o pleiadă de îngeri în lucrări de grafică și pictură.

„Într-o lume în care oamenii sunt tot mai aproape de Dumnezeu, conștientizându-I prezența în toate lucrurile și valorile, voi încerca să aduc în fața privitorului prezența «mijlocitorilor» pe care-i avem către lumea cea cerească, creată după frumoasa înțelepciune a lui Dumnezeu. Demersul artistic propus este o sinceră intenție de-a reprezenta iubirea, romantismul pierdut al gnosticilor, spiritualitatea, misticul și apropierea de desăvârșita Creație a lui Dumnezeu”, spune Florian Mihăilescu.

Nicu Dumitrescu expune sculpturi în sticlă și metal, prin mijloace plastice pe care le stăpânește și le însuflețește.

„Despre Nicu Dumitrescu am putea spune că desenează, colorat, translucid și cu transparențe, folosind sticla modelată și metalul adus în contururi potrivite. Totul este o metaforă, de la titlul lucrării, care se află în centrul discuției, la construcția subtilă și mereu reținută, pentru a genera impactul spiritual definitoriu. Spirit viu și dinamic, artistul are multe de spus dar în creația sa plastică cedează tribuna materialului spiritualizat, în formule filosofice și expresive”, explică criticul de artă Marius Tița.

Vernisajul va avea loc pe 9 iunie, începând cu ora 18:00, la Artoteca Bibliotecii Metropolitane București.

Expoziția va fi deschisă până pe 23 iunie și va putea fi vizitată de luni până vineri, între orele 09:00 și 17:00.

Foto: detaliu lucrare Florian Mihăilescu